Zdravje v vrtcu

Zdravje zaposlenih in otrok v vrtcu Dominik Savio krepimo z različnimi vsebinami in z gibanjem v naravi. Bližnja okolica nam omogoča vsakodnevno gibanje v naravi, tako se večkrat sprehodimo do pravljičnega Šumberka, kjer z radovednostjo odkrivamo skrivnosti gozda. Prav tako se večkrat sprehodimo po gozdni trim stezi in po rekreacijski poti ob Kamniški Bistrici.

Nedaleč od stavbe vrtca se nahajajo Športni park, stadion, nogometno in košarkarsko igrišče, drsališče ter park Martina Krpana, ki nam ponujajo veliko možnosti za igro, gibanje in učenje v zelenem okolju. V naravi otroci glede na svoje zmožnosti raziskujejo, se prosto gibljejo ter razvijajo svoje motorične sposobnosti.

Vsakodnevno gibanje na svežem zraku skozi vse leto pripomore tudi k manjšemu širjenju različnih virusnih okužb, ki se v zaprtih prostori zelo hitro širijo ter krepitvi imunskega sistema otrok.

Z možnostjo gibanja v naravi ter z vzgojo otrok v predšolskem obdobju vsakodnevno skrbimo tudi za duševno zdravje otrok, predvsem na način, da se otroci počutijo varno, sprejeto in udobno.

Hvaležni smo Srednji šoli Domžale, ki nam omogoča uporabo telovadnice, kjer z otroki razvijamo koordinacijo v prostoru, ravnotežje, moč, natančnost ter grobo in fino motoriko z najrazličnejšimi rekviziti, gibalnimi igrami in plesom. Pomembno pri vsem, kar delamo za dobro otrok je to, da so otroci srečni in da se v vrtcu dobro počutijo. Naloga vrtca je predvsem ozaveščati in spodbujati otroke, da lahko sami ogromno naredimo za svoje zdravje!