V škratovi deželi

Škratki so otroke iz skupin Lučke in Zvončki kar povabili na obisk. Otroci so premagali svoj strah in se brez mamic in očkov kar za tri dni odpravili na obisk v škratkovo deželo. Tam smo spoznali cel kup škratkov in prav vsak jim je pripravil presenečenje v obliki posebne naloge. 

Najprej smo raziskali bližnji gozd, kjer smo sledili navodilom in našli vse izgubljene škratovske kapice. V posebni škratovski koči smo zakurili taborni ogenj in se ob njem malo pogreli, nato pa se dolgo igrali na svežem zraku. Zvečer smo utrujeni popadali v postelje in sladko spali vso noč.

Že zelo zgodaj zjutraj nas je prebudil sladek vonj in za zajtrk nas je pričakala gora vafljevih srčkov. Seveda, otroci so si morali nabrati dovolj energije za vse škratovske podvige, ki so jih čakali ta dan. 

Po zajtrku smo izdelali škratovske kapice. Nato smo preizkusili svoje spretnosti in moč v adrenalinskem parku, kjer smo se imenitno zabavali in se pošteno razmigali.

Dnevi v škratkovi deželi so res polni dogodivščin in kar prehitro minevajo. Vseeno pa se vsi veselimo vrnitve domov, ker kljub temu, da se imamo zelo lepo, že malo pogrešamo mamice in očke.