Tržnica na vrtčevskem igrišču

V vrtcu smo pred korono tradicionalno izvajali tržnico, ki smo jo z letošnjim letom ponovno obudili. Otroci so se več dni pripravljali na ta dogodek. Ogledat so si šli kmetijo in rastlinjake z zelenjavo, Trgovino na zaupanje, tržnico, si pogledali poklic prodajalca oz. branjevca, nato pa se po skupinah preizkusili v prodajanju in kupovanju igrač in ostalih stvari za papirnate barvne žetone, gubanju papirnatih denarnic ter izrezovanju barvnih žetonov.

V petek, 28. 10. 2022, na lep jesenski dan smo tržnico za eno uro odprli na našem dvorišču. Starejši otroci so se spremenili v prodajalce in branjevce ter prodajali zelenjavo, sadje, rože, čaje,... vse kar so otroci zjutraj prinesli in smo razvrstili v zaboje. Da bi prodaja lažje stekla smo povabili tudi starše, stare starše in ostale sorodnike, da so pomagali otrokom pri prodaji in kupovanju. Imeli smo tudi banko kjer so sodelujoči prevzeli denarnice z žetoni, pa tudi žetoni so se dobili, če jih je v denarnici zmanjkalo. Vse nakupljeno so otroci in starši odnesli domov.

Zahvaljujemo se staršem za sodelovanje, saj smo z njihovo pomočjo otrokom pripravili posebno izkušnjo, ki se je otroci spominjajo še ko odrastejo.