Teden otroka

Tudi v našem vrtcu se v prvem tednu oktobra obeležuje Teden otroka, ko vzgojiteljice še bolj skrbno in premišljeno pripravimo različne dejavnosti za otroke. Ponudile smo jim torej vse tisto, kar imajo radi.

V ponedeljek smo odšli v gozd, nabirali listje, prepoznavali zvoke ter spoznavali življenja Frančiška Asiškega. Z otroki smo občudovali vse, kar smo opazili in jih na ta način spodbujale, da se veselijo vsega, kar vidijo in v tem prepoznavajo Božje stvarstvo.

Torek je bil rezerviran za gasilce. Ti so nas presenetili z glasno sireno in velikim gasilskim vozilom, ki se je ustavilo pred našim vrtcem. Predstavili so nam svoje delo in opremo. Kar pa je bilo otrokom še posebno všeč, je bil gasilski poligon, kjer so se otroci preoblekli v čisto prave gasilce, se namestili v miniaturna gasilska vozila ter gasili požar. Z evakuacijsko vajo pa smo vsi skupaj obnovili kaj točno je potrebno storiti, če pride do pravega požara v naši hiši.

Sreda je bila namenjena gibalnim igram in razgibavanju. Tega pa se otroci res nikoli ne naveličajo. Poslužili smo se različnih gibalnih površin, starejši otroci pa so telovadili v veliki telovadnici Srednje šole Domžale. Za otroke smo pripravile poligon, zabavali smo se ob različnih gibalnih igrah in na koncu še zaplesali.

V četrtek pa je v našem vrtcu lepo dišalo, dan je bil namenjen pripravi preprostih sadnih malic ter  okušanju in prepoznavanju sadja. Na ta način smo otroke spodbujale, da si čim bolj samostojno pripravijo zdravo sadno malico.

Pa petek? Ta je namenjen ustvarjanju in igri. Ker je prišla jesen, bomo tudi ustvarjali v barvah jeseni ter z različnimi jesenskimi materiali. Če želite videti kaj je nastalo, pa le obiščite naš vrtec.