Skrivnost školjke

V ponedeljek, 27.5.2024 smo si na igrišču našega vrtca ogledali igrano predstavo dijakinj Srednje vzgojiteljske šole Kamnik z naslovom Skrivnost školjke.

Vsebina zgodbe pripoveduje o hobotnici Ivi in ribi Manci, ki sta se odločili, da bosta nabrali školjke in jih podarili svoji vzgojiteljici. Naenkrat sta zagledali najlepšo, najsvetlejšo in čarobno školjko, ki bi jima lahko izpolnila željo. Pot do nje pa nikakor ni bila enostavna. Ljudje so namreč uničevali morje z najrazličnejšimi odpadki in vse morske živali spravili v nevarnost. Med potjo sta pomagali hobotnicama Piki in Olgi, ki sta se ujeli v plastiko, rakoma Jaku in Zaku, ki so ju ribiči ujeli v mrežo in ribama Vanji in Jeji, ki sta spet zboleli zaradi umazanega morja. Ko so živali končno našle školjko, so si sprva želele novih igrač, vendar so kmalu ugotovile, da potrebujejo nekaj res pomembnega – čisto in varno morje za vse živali.

Predstava, ki je bila ekološko obarvana, nas je spodbudila  k spoštovanju narave in k razmisleku, kako lahko sami prispevamo k varovanju našega planeta. Otroci so zgodbi zbrano sledili in se vključevali v pogovor, da bi pomagali glavnim junakom v vseh nevarnostih, ki so jim pretile. Dijakinjam iz Kamnika smo na koncu glasno zaploskali v upanju, da naslednje šolsko leto spet pridejo!