Pomlad v vrtcu 

Čeprav na koledarju piše, da je še vedno zima, se je narava že pričela prebujati. O tem nam pričajo tudi pomladanske cvetlice, ki jih lahko občudujemo na vsakem koraku. Otroci jih poznajo kar nekaj in ko na sprehodu opazijo bele in rumene zaplate na travniku že pojejo: “Zvončki in trobentice, mačice, vijolice, spet iz zemlje kukajo, saj pomlad je tu!

Cvetlice smo si ogledali od blizu, jih povohali ter poimenovali posamezne dele. Na trobentice so otroci še zaigrali in jih nato kar pojedli. Prav nihče se ni zmrdoval, da niso dobre ali dovolj sladke. Da pa bodo cvetlice čim dlje krasile naš vrtec, smo jim na igrišču našli prostor, kamor smo jih posadili. Ste jih opazili?

Otroci so poskrbeli tudi za pomladno vzdušje v igralnicah. Lepo je slišati pohvale staršev, babic, ki iskreno občudujejo ustvarjalnost otrok.

Pomlad v vrtcu ni le čas prebujanja narave, temveč tudi čas, ko se otroci učijo o sožitju z okoljem in drug z drugim. Skozi različne dejavnosti razvijajo svoje spretnosti, spoznavajo pomen skrbi za naravo in se učijo biti hvaležni za vso lepoto stvarstva.