Obisk pri županji mag. Renati Kosec

V mesecu februarju spoznavamo kulturo. Imamo veliko srečo, da je v naši bližnji okolici dovolj kulturnih ustanov, ki jih z otroki lahko obiščemo.

Ker pa kultura niso le ustanove, pač pa tudi naše ravnanje in obnašanje, smo se otroci in vzgojiteljice iz skupine Lučk in Zvončkov odločili, da obiščemo našo novo županjo. Prosili smo za sprejem in se na obisk pripravili s pogovorom o naši občini ter o vlogi župana. Pred odhodom smo ob knjigi Matic in Meta vsepovsod obnovili znanje, kakšno je kulturno obnašanje na obisku.

Županja mag. Renata Kosec nas je pozdravila v konferenčni sobi in nam povedala kakšno je delo župana. Rade volje je odgovarjala na vprašanja otrok. Skupaj smo si ogledali domžalski grb in obnovili znanje o domžalski maskoti hroščku Simonu. S sodelavko Liano Bider sta nas obdarili s priložnostnimi darili s simboli občine Domžale, otrokom je bila najbolj všeč pobarvanka o hroščku Simonu. Mi pa smo županji podarili čudovite likovne motive Domžal, ki so jih ustvarili otroci ter ji zapeli  pesmico o zimi ter hudomušno pesem Domžalsko, ki smo se jo pred leti naučili od Moravške Mare in Ljudskih pevk.  

Ga. županja nas je povabila tudi v svojo pisarno, kjer so otroci z zanimanjem prisluhnili razlagi fotografij obešenih na steni. Ob koncu smo go. županjo povabili na naše praznovanje 30. letnice, ki bo v mesecu maju, se zahvalili in polni novih spoznanj odšli nazaj v vrtec.