Na kmetiji je lepo

V tednu otroka smo izvedli več dejavnosti posvečenih naravi, en dan v tednu smo namenili obisku kmetij. Najmlajši Angelčki in Zvezdice so si ogledali bližnjo kmetijo Cerar, skupina Sončki pa je odšla na kmetijo pri Mirt.

 Zvončki in Lučke pa smo obiskali malo bolj oddaljeno Lobodovo kmetijo v Študi. Že ko smo stopili na dvorišče, so nas pozdravile krave z glasnim mukanjem, prijazna potrpežljiva muca, ki se je pustila božati vsem otrokom ter dva dni star teliček v boksu. Ogledali smo si hlev, mlekarno, kokoši, videli veliko čebule v zabojih, ki je pripravljena za tržnico. Ga. Loboda nas je postregla s sadjem, potem pa nas je odpeljala do rastlinjakov. Videli smo veliko paradižnika in paprike, kumare, korenje, solato, fižol, motovilec, na novo posajeno čebulo in česen, pogovarjali smo se, zakaj so rastlinjaki koristni. Fantom so bili najbolj zanimivi stroji, na koncu smo naredili še skupinsko sliko pred traktorjem.

Ker pa je v bližini tudi trgovina na zaupanje, kjer prodajajo zelenjavo, smo si ogledali še to in se pogovorili o poštenosti in o tem, da cenimo delo kmeta in ga zato tudi pošteno plačamo.