Kostanjev piknik

V naše kraje je spet prišla jesen, ki nas vsako leto obilno obdari s svojimi darovi. V gozdovih je zapihal jesenski veter, otresel kostanjeva drevesa in tako so iz ježic pokukali kostanji. Otroci so jih nabrali skupaj s svojimi starši, jih doma narezali ter jih prinesli v vrtec.

Na lep, sončen torek 10. 10. smo se v popoldanskem času v vrtcu zbrali otroci, njihovi starši in zaposleni in se na kostanjevem pikniku skupaj posladkali s pečenimi kostanji. Na pomoč sta nam prišla tudi prijazna gospoda Tone Omahna in Marko Rožič in nam kar na igrišču vrtca spekla kostanje. Poleg prijetnih pogovorov med lupljenjem kostanja, smo se prisotni lahko preizkusili v ličkanju in »rofkanju« koruze, ustvarjali v jesenskih delavnicah, si dali poslikat obraz, najmlajši pa so razvijali svoje motorične spretnosti ob gibanju po poligonu.

Srečanje je bilo tudi ekološko naravnano, saj so starši lahko v izmenjevalnici podarili in hkrati poiskali kakšen primeren kos oblačila za svoje malčke.

Prijetno popoldne se je kar prehitro prevesilo v noč, ko smo se zadovoljni poslovili in si obljubili, da se na kostanjevem pikniku srečamo spet prihodnje leto.