Grini na obisku

V mesecu aprilu smo v našem vrtcu velik poudarek namenili ekologiji. Z otroki se veliko pogovarjamo o tem, kako lahko mi sami poskrbimo, da bo okolje v katerem živimo prijazno, lepo in čisto.

Velik del preteklega tedna smo bili na naših sprehodih posebej  pozorni na to, kako Domžalčani skrbimo za naše mesto. Opazili smo, da se nekateri premalo trudimo/trudijo. Kljub temu, da imamo v mestu veliko smetnjakov, zabojnikov za smeti, ekoloških otokov, še vedno odpadki ležijo po tleh.

Skupaj z Grinijem in smetarji, ki so nas v petek 12.4. obiskali v vrtcu, smo ugotovili, da poleg smetarjev, ki redno skrbijo za čistočo našega mesta, zelo veliko lahko naredimo mi sami, če odpadke namesto na tla mečemo v koš. Če imamo možnost, da različne odpadke pri tem še ločimo pa toliko bolje, saj se da zelo veliko odpadkov reciklirati in iz njih nastanejo nove stvari.

Otroci so tako prek opazovanja, pogovora, pravljic, pesmic, igre, ustvarjanja iz odpadnih materialov… pridobivali zelo pomembno izkušnjo, da je prav od vsakega od nas odvisno na kakšnem planetu živimo in bodo živeli tisti, ki še prihajajo za nami.